Radmila Živković dobitnica nagrade za životno delo

Izvor: Story, 09.Feb.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmila Živković dobitnica nagrade za životno delo

Radmila Živković, dramska umetnica iz Beograda ovogodišnja je dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu Nušićevi dani u Smederevu.

Radmila Zivkovic, Foto: Vladimir Šporčić

Radmila Živković, dramska umetnica iz Beograda ovogodišnja je dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu Nušićevi dani u Smederevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story << />
Jednoglasnu odluku doneo je tročlani žiri u sastavu: Svetlana Bojković, dramska umetnica iz Beograda, predsednik, Svetozar Rapajić, profesor režije na FDU u Beogradu i profesor glume na Prištinskom univerzitetu, i mr Tatjana Lazarević-Milošević, profesor književnosti iz Smedereva.

Nagrada će proslavljenoj glumici Radmili Živković biti uručena na predstojećim 32. Nušićevim danima u Smederevu.

Selektor ovogodišnjeg festivala, koji će trajati od 16. do 25. aprila 2015. godine, je Bratislav Petković, dramski pisac i reditelj iz Beograda.

Nušićeve dane u Smederevu organizuje Centar za kulturu, a pokrovitelji festivala su Grad Smederevo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.