Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor predstavili trostruki live album Lisinski 2015

Izvor: Story, 12.Feb.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor predstavili trostruki live album Lisinski 2015

Rade Šerbedžija bend Zapadni kolodvor predstavili su novi album Lisinski 2015, koji je snimljen u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Foto: Krume Ivanovski

Dvostruki CD i DVD Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015, predstavili su direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, slavni filmski i pozorišni glumac, pesnik, muzičar i profesor Rade Šerbedžija,  muzički kritičar Hrvoje Horvat. Želimir Babogredac je u uvodnom delu istakao važnost ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << albuma koji je zauvek ovekovečio ovaj koncert za pamćenje, na kojem je velikim delom gostovao i Arsen Dedić, jedan od najvećih umetnika, kompozitora, pesnika, kantautora, pevača i aranžera.

-Ovaj koncert je bila potvrda da smo nekada zajedno postojali i te njegove pesme zajedno pevali. To je bio pohod učitelja u gostima jednom od svojih bezbrojnih učenika. To je tako i tako treba i da ostane. Bio je najveći i najposebniji, čovek koji je svoje ime i prezime duboko uklesao u naše sudbine. Zatim je došao koncert. Ja sam skratio svoj program i izbacivao mnoge svoje pesme da nam koncert ne bude predugačak, a onda sam se pretvorio u ono što sam uvek i bio – u njegovog odanog obožavaoca i zaboravio sam da je to moj koncert. I tako sam se osećao srećno. Bio sam opet u svojoj mladosti, zaljubljen u poeziju velikog Arsena Dedića-  opisao je Rade Šerbedžija utiske o koncertu.

Hrvoje Horvat zahvalio je Šerbedžiji što je ponovno, uz sjajne glumačke veštine, odlučio da se bavi i svojom drugom ljubavi, muzikom, jer je u poslednjih osam godina, kroz saradnju s Miroslavom Tadićem, ali i izvrsnim Zapadnim kolodvor bandom objavio sjajne autorske pesme i obrade i održao veliki broj uspešnih koncerata. Nakon toga, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band, kojeg čine Pere Ištvančić, Marjan Krajna, Ranko Purić Campi, Antun Stašić, Branko Bogunović Pif i Nenad Jura Vrandečić su održali polustani koncert za sve okupljene.

Album se sastoji od dvostrukog CD-a s 26 pesama, te DVD-a s 40 pesama. Na prvom CD-u su pesme koje je izveo Rade Šerbedžija uz Zapadni kolodvor sa brojnim gostima, a na drugom CD-u su pesme koje je otpevao Arsen Dedić uz Zapadni kolodvor kao i dva dueta s Radetom, ali i poezija koju je Arsen izrecitovao. Na DVD-u se nalazi snimak ovog sjajnog koncerta čiju režiju potpisuje Marko Zeljković. U ovom bogato opremljenom izdanju nalazi se i knjižica u kojoj je utiske o koncertu zapisao sam Rade Šerbedžija. Fotografije izdanja potpisuju Vladan Elaković i Marko Šolić, a dizajn Fabrika iz Sarajeva.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Šerbedžija predstavio novi album

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2016

Pred brojnim kolegama i prijateljima, Rade Šerbedžija, zajedno sa bendom "Zapadni kolodvor", predstavio je novi album "Lisinski 2015", koji je snimljen 21. aprila 2015. u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski"...Dvostruki CD i DVD predstavili su direktor "Croatia Recordsa" Želimir Babogredac, Rade...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.