RUSKINJA GOLA S KITOVIMA!

Izvor: Kurir, 16.Jun.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKINJA GOLA S KITOVIMA!

MOSKVA - Skinula sve sa sebe zbog kita!

Natalija Avseenko (36), iskusni ruski ronilac, plivala je kao od majke rođena tokom eksperimenta pripitomljavanja kitova beluga.

Idu u akvarijum

U ograđenim vodama Belog mora, u delfinarijumu Utriš u Murmanskoj regiji, nedaleko od arktičkog kruga, naučnici pripitomljavaju mladunce kitova beluga i delfina da bi ih potom transportovali u velike akvarijume širom sveta.

Grba kao prijemnik

Natalija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ronila s belugama u ledenoj vodi, na temperature od minus 1,5 stepeni, a morala je da se obnaži jer je naučno dokazano da beluge ne podnose da ih dodiruju veštački materijali. Ove ribe na glavi imaju malu grbu - neku vrstu eho prijemnika, koji reaguje čim se u blizini pojavi neki veštački materijal. Zato ni ronilačko odelo nije dolazilo u obzir. Natalija, inače i ekspert za jogu, zna tehnike zadržavanja disanja, pa je pod vodom, bez udisaja, sa kitovima provela čak 10 minuta i 40 sekundi! Joga joj je pomogla i da izdrži u tako hladnoj vodi, u kojoj običan čovek umire za pet minuta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.