REŠITE SE STVARI KOJE NEPOTREBNO GOMILATE

Izvor: Kurir, 14.Maj.2011, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠITE SE STVARI KOJE NEPOTREBNO GOMILATE

Vreme je da bacite sve ono što vam zapravo ne treba! Osim što temeljno čistite stan, ovo je vreme kad detaljno pretresate fioke, ormane i komode i nailazite na brdo zaboravljenih i nepotrebnih stvari koje iz nekog

Vreme je da bacite sve ono što vam zapravo ne treba!

Osim što temeljno čistite stan, ovo je vreme kad detaljno pretresate fioke, ormane i komode i nailazite na brdo zaboravljenih i nepotrebnih stvari koje iz nekog razloga nikada niste bacili. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se pronalazite u prethodnoj rečenici, vi patite od „sindroma hrčka“ - skupljanja stvari koje vam uopšte ne trebaju, ali kojih ne želite da se oslobodite zbog njihove sentimentalne vrednosti ili zato što se „nikad ne zna kad mogle da vam zatrebaju“. Evo kako da se rešite te loše navike...

* Izgled kuhinje govori o tome kakav ste organizator, a čista kuhinja bez nepotrebnih sitnica veoma je važna kako biste se u njoj osećali kao svoj na svome.

* Dnevna soba je prostorija u kojoj se družite sa svojim najbližima i u kojoj ste, kroz televiziju, novine i rasprave, u kontaktu sa svetom. Nered ovaj prostor može pretvoriti u brlog izolacije, naročito ako je toliki da godinama nikoga niste pozvali u goste jer vam je neprijatno, pa obratite pažnju na njegov izgled, jer on zapravo mnogo govori o vama.

* Spavaća soba intimni je kutak stana u kojem se odmaramo, a nered ometa taj proces, zbog čega se i nakon dovoljno sati sna osećamo umorno i iscrpljeno. Sređivanjem spavaće sebe omogućićete i sebi i partneru dubok san, a vaše „specijalno vreme“ biće mnogo strastvenije.

* Hodnik je poput glavne arterije u vašem stanu - povezuje sve bitne prostorije, a nered u njemu sprečava komunikaciju između tih prostorija, pa je veoma važno da bude prohodan.

* Nered u kupatilu ukazuje na to da imate manjak samopoštovanja i da ste nemarni prema sebi. Zato ga temeljno očistite i gomilu smeća zamenite mirisnim sapunima i šarenim peškirima.

Pospremite orman

To što kroz zatvorena vrata ormana ne vidite nered koji ona skrivaju znači da imate probleme kojih niste ni svesni i koji mogu da utiču na napredak u životu, poslu i međuljudskim odnosima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.