RECEPT Napravite sami ukusne karamel bombone (VIDEO)

Izvor: 24sata, 26.Okt.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RECEPT Napravite sami ukusne karamel bombone (VIDEO)

Da se ne zavaravamo, i deca, a i odrasli:), vole slatkiše, a karamel- bombone, nežne i rastegljive, obožavaju.

Karamela uvek vraća prijatne slatke uspomene iz detinjstva. Ali, bespotrebno je zaslađivati se kupovnim karamelama, prepunim aditiva. A i cene kupovnih karamel - bombona, iskreno rečeno – ujedaju.

Međutim, postoji rešenje! Ne manje ukusne (ako ne i ukusnije!), domaće karamel- bombone, možete pripremiti u svojoj kuhinji od jednostavnih sastojaka. Kako? >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Vrlo lako!

Za pripremu karamele biće potrebno:

200 gr šećera

200 ml mleka

20-30 gr maslaca

1 kesica vanil šećera

Priprema se vrlo jednostavno. Šecer i maslac stavljamo u šerpicu i prelivamo mlekom. Stavimo na šporet. Kad provri, smanjujemo temperaturu i kuvamo na tihoj vatri 25-30 minuta. Ne udaljavamo se mnogo od šporeta, jer moramo da mešamo smesu. Budite strpljivi, ako povećate temperaturu karamel će zagoreti. Posle otprilike pola sata, dobijamo gušću smesu, lepe karamel boje.

Zgodno je kuvati ga u šerpi većeg prečnika, jer se tada lakše utvrdi kada je postignuta željena gustina. Ipak, pazite da ne preterate sa gustinom, jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja. Smesu skidamo sa šporeta.

Uzimamo silikonske kalupe ili kalupe za led, premažemo ih uljem ili maslacom i sipamo u njih našu karamelnu smesu. Stavljamo je u frižider. Za otprilike sat vremena, vadimo i uživamo u ukusnoj karameli domaće radinosti.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Ukusne domaće karamel- bombone. Napravite sami.

Izvor: UspešnaŽena.com, 27.Okt.2014, 17:13

Da se ne zavaravamo, i deca, a i odrasli:), vole slatkiše, a karamel- bombone, nežne i rastegljive, obožavaju. Karamela uvek vraća prijatne slatke uspomene iz detinjstva. Ali, bespotrebno je zaslađivati se kupovnim, prepunim aditiva. A i cene kupovnih karamel- bombona, iskreno rečeno – ujedaju...Međutim,...

Nastavak na UspešnaŽena.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.