Kako je RAV4 Plug-in Hybird pao na testu severnog jelena VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 12:17

Kako je RAV4 Plug-in Hybird pao na "testu severnog jelena" VIDEO

Pokazalo se da SUV vozila sa plug-in hibridnim pogonom loše prolaze na ovom testu.

Švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike), koji duže vreme sprovodi "test severnog jelena" na novim modelima automobila, prošle godine je već testirao standardnu verziju Toyote RAV4 i nije bio zadovoljan rezultatima.

Nakon prvobitnog negiranja validnosti testa, japanski proizvođač je čitavu stvar ipak shvatio veoma ozbiljno i prionuo na posao. Posle apdejta softvera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šveđani su ponovili test.

Toyotin popularni SUV ovog puta je prošao test nagle promene pravca pri brzini od 72 km/h bez zanošenja.

Ista priča se ponavlja godinu dana kasnije. Ovog puta Teknikens Värld je ispitivao RAV4 Plug-In Hybrid (PHEV) i SUV je ponovo loše prošao na testu.

U svakom od nekoliko pokušaja, zadnji deo vozila se veoma zanosio, a SUV je izletao iz poželjne putanje.

Na kraju su Šveđani bili prinuđeni da brzinu smanje na 63 km/h, kako bi vozilo uspešno prošlo test.

Toyota se i ovog puta oglasila saopštenjem da će preduzeti korake da unapredi RAV4 PHEV kako bi zadovoljio uslove "testa severnog jelena", pa treba očekivati da će Teknikens Värld ponoviti ispitivanje kada se za to steknu uslovi.

Toyota je svojim primerom ranije pokazala da je važno da nakon ovakvih testova proizvođači automobila reaguju, priznaju eventualne nedostatke svog modela i rade na unapređenju, a ne da pokušavaju da dovode u pitanje regularnost i validnost samog testa.

Teknikens Värld podseća da RAV4 PHEV nije jedini SUV sa plug-in hibridnim pogonom koji je loše prošao na njihovom testu, s obzirom da su probleme imali i Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid i Volvo XC40 Recharge T4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.