Prvi rođendan najpoznatije bebe princa

Izvor: Politika, 21.Jul.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rođendan najpoznatije bebe princa

Džordž, dečak još uvek u pelenama, treći u redu za britanski presto, posle svog oca princa Vilijama i dede – princa Čarlsa – danas puni godinu dana

Pojavljuje se, tačnije veoma malo ga roditelji prikazuju javnosti, ali princ Džordž koji danas slavi prvi rođendan čini se po medijskoj prisutnosti trenutno je najpoznatiji mališan na svetu. Iako je ispred objektiva fotoreportera i očiju radoznalaca pozirao samo nekoliko puta, i to u naručju majke ili oca: prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izlaska iz porodilišta, oktobra prošle godine kada je kršten, i nedavno tokom posete princa Vilijama i Kejt Midlton Australiji, mali Džordž se već našao na naslovnicama magazina, a benkice u kojima se pojavi obore rekord po onlajn prodaji.

Današnja proslava, kako prenose britanski mediji, biće organizovana u Kensington palati za najuži krug porodice i prijatelje ponosnih roditelja vojvode i vojvotkinje od Kembridža. Njih dvoje su, navodno, lično bili veoma angažovani oko priprema proslave. Planiran je prostor u jednoj od sala, skromno posluženje, uz obavezni čaj, a ako vremenske prilike dozvole parti će se preseliti u baštu. Očekuje se da će gašenju jedne svećice na torti prisustvovati njegova prababa kraljica Elizabeta, ujak princ Hari, tetka Pipa Midlton kao i baba i deda sa majčine strane. Zbog prethodno dogovorenih obaveza, na prvom rođendanskom slavlju neće biti deda princ Čarls i vojvotkinja Kamila, koji su u poseti Škotskoj. Ostrvski mediji pišu i da su Kejt i Vilijam tokom čitavog meseca dobijali pošiljke sa igračkama i odećom za prvenca. U čast proslave prvog rođendana trećeg u redu za britanski presto, posle princa Vilijama i – princa Čarlsa, u Bakingemskoj palati organizovana je izložba „Kraljevsko detinjstvo” sa kolekcijama igračaka kojima su se igrali budući kraljevi, i to poslednja dva i po veka.

A. C.

objavljeno: 22.07.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Prvi rođendan naslednika britanske krune: Najslađe fotografije princa Džordža

Izvor: Svet, 22.Jul.2014, 21:58

Princ Džordž od Kembridža, čije je puno ime Džordž Aleksander Louis, danas proslavlja svoj prvi rođendan. Ovim povodom za najbliže je organizovano slavlje u Kensingtonskoj palati u Londonu. Preslatki sinčić vojvotkinje i vojvode od Kembridža i budući kralj Velike Britanije prvi put se pojavio...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.