Izvor: B92, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi "muslimanski" automobil

Kuala Lumpur -- Malezijski proizvođač automobila Proton najavio je da uskoro počinje proizvodnju prvog "muslimanskog" automobila.

On će, između ostalog, imati kompas koji će uvek pokazivati u kojem se smeru nalazi Meka. Automobil će takođe imati posebnu kasetu u kojoj će stajati Kuran i feredža. Ideja da počne da se proizvodi takav automobil potekla je iz Irana, a Proton planira da ga proizvodi u kooperaciji sa više kompanija iz Malezije i Turske.

U automobilskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industriji ključnu ulogu igraju ekonomičnost i bezbednost vozila, ali u Protonu smatraju da postoji velika praznina u ispunjavanju potreba muslimana.

Vozila tog proizvođača dominiraju na malezijskim ulicama, ali je Proton nedavno pretrpeo velike gubitke jer su vlasti dozvolile veći uvoz stranih automobila.

Vlasnici kompanije očekuju da će proizvodnjom muslimanskog automobla vratiti primat na tržištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.