Prvi jer su konjima obećali šećer

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi jer su konjima obećali šećer

NOVI BEČEJ - Na startnoj liniji tri fijakera čekaju znak za polazak. Konačno počinje trka, čuje se navijanje posmatrača, galop konja i oduševljenje pobednika.

Iako bi svako pomislio da je u pitanju tradicionalno takmičenje fijakera u Novom Bečeju, bila je to samo trka novinara u zapregama kao najava manifestacije „Velikogospojinski dani“ koja se održava od 27. do 30. avgusta.

Oko podneva su se na gradskom kupalištu okupili radoznali prolaznici da bodre takmičare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << U jednom od tri fijakera ekipu su predvodili novinari Glasa javnosti, a u istom timu su bili i novinari Radija S i 24 sata. U protivničkim fijakerima predstavnici medija Radio Beograda i Politike. I tek što je dat startni znak i konji krenuli u galop, ekipa Politike je zaustavila trku.

- Pukla štrangla- objašnjava vođa ekipe.

Posle kraćeg vremena je „otklonjen kvar“, pa je ponovo dat znak za početak trke. Kočijaš Stojan je zauzdao konje vrane Pavu i Bebu, a novinarska posada Glasa ih bodrila obećavajući im kilogram šećera, samo ako stignu prvi.

Slučajno ili ne, tek na pomen šećera, Pava i Beba su ubrzali galop i tik ispred Politike stigli prvi na cilj. Glasovci su primili čestitke, a specijalna nagrada je bila vožnja Tisom i ručak - naravno, riblja čorba i litar belog.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.