Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2024, 17:05

Protest zbog 5. femicida ove godine 29. marta u centru Novog Sada

Protest zbog još jednog teškog ubistva žene – petog femicida koji se desio od početka godine, održaće se u petak, 29. marta na Trgu slobode.
Kako je najavila aktivistička grupa “Žene za promene”, okupljanje je zakazano na Trgu slobode u 18 časova, gde će ukazati na teško ubistvo žene u selu Stapar kraj Sombora.
Potom će u protestnoj koloni proći kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu, prenosi 021.rs.
“U petom femicidu stradala je tridesetdevetogodišnja Ivana H. Ubica je njen bivši suprug koji je potom izvršio samoubistvo. Pre dve nedelje u Novom Sadu, na izrazito brutalan način ubijena je Gordana T. Stradala je od ruke supruga koji je potom pokušao da izvrši samoubistvo.
Pre mesec dana protestnu...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.