Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2023, 08:54

Pronađen privremeni smeštaj za Novosađanku koju su izvršitelji izbacili iz stana

Za šezdesetosmogodišnju Milku Grbić koja je izbačena iz stana u Jevrejskoj 3, nađen je privremeni smeštaj u centru Novog Sada.
Pomogli su joj aktivisti stranke Zajedno i organizacije Za krov nad glavom, ali je ovo i dalje samo privremeno rešenje, javlja 021.
Ona se juče uselila u stančić, nedaleko od prethodne lokacije, a građani su joj pomogli da prebaci deo stvari.
Milka kaže da joj je važno što sada ima gde da prespava, da se okupa i nešto pojede.
– Bitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je da nisam na ulici. Veći deo stvari je ostao u dvorištu, nemam ih gde. Sve što želim je da dođem do gradonačelnika, i da mi omoguće da provedem negde mirno svoju starost – navela je ona.
Komšije, prijatelji i aktivisti pokušavaju da pronađu neki trajni smeštaj za Milku Grbić, koja živi od 27.000 penzije.

Radivoje Jovović iz stranke „Zajedno“, koja pomaže ovoj ženi kaže da će već sutra preko advokata tražiti od gradonačelnika Novog Sada da joj se dodeli socijalni stan.
– Idemo preko gradskih vlasti jer tražimo trajno rešenje – poručio je on.
Svi koji žele mogu da uplate novac za ovu ženu preko računa, da se obrate organizaciji Za krov nad glavom ili stranki Zajedno.
Račun je 200-32315429-94 na ime Milka Grbić.
Ova Novosađanka je proteklu noć provela na stolici u dvorištu okružena stvarima iz domaćinstva.
Podsetimo, izvršitelji su je prekjuče uz asistenciju policije i žandarmerije, prisilno iselili iz dvorišnog stana u Jevrejskoj ulici, u kojem živi više od 20 godina.
Otvoren žiro račun za pomoć Novosađanki Milki Grbić koju su izvršitelji izbacili na ulicu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

VIDEO: Umesto trajnog rešenja, Grad Novosađanki ponudio prihvatilište ili dom

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2023

Gradska vlast nije ponudila trajno rešenje za smeštaj Milke Grbić koja je pre dva dana izbačena stana u Jevrejskoj 3 u kojem je živela duže od dve decenije, saznaje 021.rs.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.