Promenada - novo okupljalište Novosađana

Izvor: Mondo, 26.Okt.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenada - novo okupljalište Novosađana

Noviteti u Novom Sadu u novembru!

Foto: Smartpoint Adria/Jelena Ivanović

Među građanima naše zemlje Novi Sad percipiran je kao "kul i urban" grad posebne čari i "vajba"

koji vlada u njemu. A kako i ne bi? Pogledajmo njegove znamenitosti i manifestacije -

Petrovaradinska tvrđava, čuveni Exit, Sterijino pozorje, Štrand…

Ovog novembra, Novi Sad će se ponovo izdvojiti i otvoriti vrata najvećeg šoping centra u Srbiji - Promenade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Do sada su veći i sveobuhvatniji tržni centri otvarani u Beogradu, dok su u drugim gradovima naše zemlje otvarani manji tržni centri i retail parkovi. Novosadska Promenada po mnogo čemu predstavljaće promenu u poslovanju tržnih centara.

Otvaranjem ovog šoping centra koji će se prostirati na ukupnoj površini od 150.000 kvadratnih metara, od kojih će čak 48.000 m 2 činiti prodajni prostor, ukupna površina svih tržnih centara u Srbiji biće uvećana za 25%, što dovoljno govori o veličini i kompleksnosti ovog projekta.

Na jednom mestu biće dostupni, našem tržištu, dobro poznati brendovi Inditex grupacije koje čine Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Pull and Bear i Bershka. U ovom šoping centru naći će se i brendovi LPP grupacije - Mohito, Sinsay i Reserved, od kojih novitet na našem tržištu predstavlja brend Mohito koji će prvi put biti otvoren i to baš u Novosadskoj Promenadi. Prema trenutno  raspoloživim informacijama u ovom šoping centru naći će se i LC Waikiki kao i Fahion Company i Sportina sa svojim brendovima.

U ponudi će se naći i mnogobrojni sportski brendovi među kojima su Sport Vision i N Sport, kao i prodavnice namenjene najmlađima poput Dexy Co Kids i Pertinija. Bogatu ponudu Promenade upotpuniće supermarket Univerexport i najmoderniji Cineplexx bioskop sa najvišim kvalitetom projekcije, a ono u čemu će posetioci dodatno uživati jeste mnoštvo lokalnih kafića i restorana kao što su Loft, Walter, Brunch, Modena i mnogi drugi.

Mladi Novosađani nestrpljivo čekaju otvaranje:

"Jedva čekam otvaranje! Čini mi se da će ovo biti baš veliki šoping centar i da će ponuda biti baš dobra. Strava mi je što će sve lepo biti na jednom mestu i to baš blizu centra, tako da mogu za čas da skoknem", kaže Bojana M, studentkinja iz Novog Sada.

Ovaj tržni centar nalaziće se u samom centru lokalnih zbivanja što će omogućiti posetiocima da

sa lakoćom dođu iz bilo kog dela grada. Smeštena do, svima dobro poznatog, Spensa, Promenada će se izdvojiti kao mesto koje se mora posetiti. Građani koji žive u gradu i kojima će Promenada biti nadohvat ruke, neće morati unapred da planiraju odlazak do šoping centra.

Takođe, strateški planirana lokacija Promenade predstavljaće benefit i onima koji stanuju van grada - dolaskom u centar moći će na jednom mestu da obave kupovinu, odu u bioskop ili teretanu. Takođe, tu je i 1.500 parking mesta raspoređenih na osam različitih nivoa.

Tržni centar Promenada biće prilagođen svim zahtevima modernog kupca svojom raznovrsnom ponudom modnih i kozmetičkih brendova za sve ljubitelje šopinga, različitih zabavnih sadržaja za kvalitetno provedeno slobodno vreme sa prijateljima i porodicom, kao i bogatom ponudom domaćih i stranih restorana za sve gurmane i ljubitelje eksperimentisanja ukusima.

Nikolu F. i Luku S, takođe studente, posebno su obradovali bioskop i kafići.

"Super nam je što ćemo u gradu imati Cineplexx bioskop. Takođe, čuli smo da će tamo biti i nekih lokalnih kafića, što je baš fino jer možemo tamo na kafu. Kad je zima na primer, biće toplo unutra za

šetanje i kul je što ima dobrih kafića koji su nam već poznati".

Prilikom najavljivanja i predstavljanja ovog projekta predstavnici kompanije NEPI Rockcastle, vodećeg investitora komercijalnih projekata kada je u pitanju region Centralne i Istočne Evrope, naznačili su važnost povezivanja ovog projekta sa lokalnom zajednicom. Svesni činjenice da ovakve izjave najčešće predstavljaju marketinški trik, stanovnici Novog Sada i Vojvodine sa rezervom su prihvatili ovaj projekat. Međutim, na pozitivno iznenađenje svih Vojvođana, ova kompanija pokazala je dobar primer profesionalnog i društveno odgovornog poslovanja već na samom početku gradnje - naime na ovom projektu učestvovali su domaći izvođači radova iz 51 različite domaće kompanije.

Ono što je Novosađanima bilo važno jeste praktična namena ovog objekta, što u skladu sa misijom povezivanja sa lokalnom zajednicom, kompanija NEPI i grad Novi Sad uspešno ostvaruju. O značaju ovog projekta za lokalnu zajednicu često je govorio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Takođe, u ovaj projekat uključen je i grad Novi Sad koji, prema rečima gradonačelnika, radi na uređenju zemljišta u neposrednoj okolini u vidu ulepšavanja pejzaža, sađenja zelenila, kreiranja pešačkih staza i potrebne javne rasvete.

Svi ovi podaci govore o jednom velikom i veoma važnom projektu za Vojvodinu, ali i državu Srbiju. Prema navodima stručnjaka, otvaranjem najvećeg tržnog centra Novi Sad postaće nezaobilazna šoping destinacija kako za Vojvođane, tako i za ostatak građana naše zemlje, ali i za turiste.

Povoljna strateška lokacija ovog tržnog centra, pruža i dodatne benefite za lokalnu ekonomiju, s obzirom na to da odlazak u šoping više ne mora biti planski i namenski, jer će se Promenada nalaziti nedaleko od samog centra grada.

Ono što je sigurno, među mladim Novosađanima vlada pozitivna atmosfera u vezi sa ovim projektom. Nedvosmisleno, tržni centri postali su sveobuhvatne destinacije za prijatno provedeno slobodno vreme. Šoping mladima nije više primaran cilj odlaska u tržne centre, te će Promenada sa svojim raznolikim sadržajima, kafeima i restoranima predstavljati svojevrsnu oazu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.