Izvor: B92, 06.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena ambalaže zbog ježeva

London -- Britanski ogranak Mekdonaldsa izmenio dizajn poklopca na sladoleda zbog šumskih ježeva.

Britansko udruženje za zaštitu ježeva godinama je vodilo kampanju protiv dosadašnje ambalaže sladoleda Mekdonaldsa navodeći da je bilo slučajeva da ježevi uginu pokušavajući da iz nje pojedu ostatke sladoleda kada je nesavesni potrošači bacaju van korpi za otpatke.

Otvor na poklopcu sladoleda mekflari bio je dovoljno veliki da jež kroz njega provuče glavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ne i da je izvuče kada poliže ostatke sladoleda. Životinje su često umirale ako ih neki prolaznik ne bi spasao. U Mekdonaldsu kažu da su posle istraživanja i testiranja kreirali poklopac s manjim otvorom, a dostavljanje restoranima počelo je prošle nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.