Prolećna torta sa jagodama

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećna torta sa jagodama

Ukusna torta koja će vam ulepšati dan!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu voćnu tortu.

Sastojci:

Dva krupnija jaja na sobnoj temperaturi

230 grama pavlaka

200 grama šećera

100 mililitara biljnog ulja

Kašičica ekstrakta vanike

260 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Četvrtina kašičice soli

350 grama jagoda, očišćenih

Kašičica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šećera u prahu, za posipanje

Priprema:

U pleh stavite papir za pečenje, rernu zagrejte na 180 stepeni. Polovinu jagoda isecite na listiće, polovinu samo na dva dela.

U većoj činiji mikserom mutite jaja i šećer, na velikoj brzini, oko pet minuta, dok ne dobijete svetlu "laku" smesu. Dodajte pavlaku, ulje, kašičicu ekstrakta vanile i smanjite brzinu pa miksirajte dok se smesa ne sjedini.

U manjoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, a zatim dodajte suve sastojke u smesu jaja i šećera, malo po malo, tako da se ne prave grudvice. Miksirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Polovinu smese sipajte u pleh, poređajte jagode isečene na listiće, pa nalijte i drugu polovinu smese. Na vrh stavite jagode isečene na polovine, blago ih pritiskajući tako da malo utonu u testo.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni između 45 i 55 minuta, ili dok čačkalica kojom ćete bocnuti testo da proverite ne izađe suva.

Tortu ostavite da se ohladi u plehu, petnaestak, dvadeset minuta, zatim je izvadite da se sasvim ohladi.

Pospite šećerom u prahu, ukrasite jagodama i služite.

Ako želite da podignete ugođaj na "viši nivo", napravite sos od jagoda koji ćete preliti preko isečenih parčića. U blenderu na velikoj brzini miskirajte oko 300 grama jagoda sa otrpilike četvrtinom šolje šećera.

Koji je vaš omiljeni voćni kolač? Pišite nam!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.