Probajte ovaj trik za lepši san!

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probajte ovaj trik za lepši san!

Neobičan, nežan trik koji će vam pomoći da brže utonete u san.

Britanski mediji prenose istraživanje koje je utvrdilo da nam zagrljaj pomaže da brže i lakše utonemo u san.

Istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu u Lidsu, pokazalo je da ćemo lakše zaspati i bolje se odmoriti ako obavijemo ruke oko sebe, u zagrljaju.

"Nije vam čak ni potrebna druga osoba, dovoljno je da sebe zagrlite, makar i samo na minut. Ova jednostavna tehnika će vas opustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i učiniti da se osećate bezbedno i voljeno. U pitanju je podsvesno osećanje koje će vas relaksirati i pomoći vam da bolje zaspite," objasnila je dr Nerina Ramlakan, stručnjak za poremećaje sna.

Kada zagrlimo drugu osobu, ali i sebe, mozak oslobađa "dobre" hormone koji izazivaju osećanje zadovoljstva, poverenja i sigurnosti.

"Lezite na leđa ili stranu, i prekrstite ruke na grudima tako da nežno grlite svoj grudni koš. Dišite duboko i polako, i samo minut u ovom položaju će vas navesti da brže zaspite," objasnila je dr Ramlakan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.