Preminuo tvorac big meka

Izvor: Mondo, 30.Nov.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo tvorac big meka

Tvorac čuvenog big meka Džim Deligati, preminuo je u 98. godini.

Foto: YouTube

Popularni hamburger prvi put se pojavio na meniju mreže restorana u Pitsburgu, kojim je rukovodio Džim Deligati.

Nakon što je postigao uspeh na lokalnom nivou, direktori "Mekdonaldsa" su preuzeli ideju i predstavili big mek na celoj teritoriji SAD 1968. godine.

Veoma brzo taj hamburger je postao jedan od najpopularnijih u svim delovima sveta u kojima postoje "Mekdonalds" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << restorani.

Pogledajte jednu od prvih reklama za big mek:



Izvor: YouTube

Težak je 45,4 grama, pravi se od govedine, ajzberg salate, kiselih krastavčića, luka, tanke kriške kačkavalja i specijalnog sosa. Zemička je od belog brašna, posuta susamom.

Ima 550 kalorija.

Ono zbog čega je bigmek tako popularan je sos u njemu, koji se pravi od majoneza, senfa i sirćeta, a u to se potom dodaju kiseli krastavci beli i crni luk u prahu, i paprika.

Da li volie big mek? Pišite nam u komentarima...

Pogledajte foto galeriju - kako se pravi hrana u "Mekdonaldsu:

Pročitajte i ovo:

U Meku "iza kulisa" (FOTO, VIDEO)Ove zemlje NEĆE "Mekdonalds"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.