Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2023, 23:01

Preminuo hrabri dr Aleksandar Babić, lečio pacijente dok je i sam borio bitku za život

Lekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život.
Priča o doktoru Babiću, koji je primao pacijente u ordinaciji porodične medicine iako je zbog plućnih komplikacija neprekidno zavisio od aparata za kiseonik obišla je region.
Zbog sumnje da je obolio od cistične fibroze pluća, 47-godišnji ljekar nadao se da će uspeti da ode u kliniku u Beču specijalizovanu za transplantacije pluća.
Pre nekoliko dana zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nakon čega je bio na intenzivnom lečenju u Bolnici Trebinje i Kliničkom centru u Mostaru, gdje je i preminuo, piše RTRS.
Podsećamo, pre nekoliko dana pojavila se priča o hrabrom trebinjskom doktoru koji se osim za svoje brinuo i o zdravlju svojih sugrađana.
Iako je celo vrijeme prikopčan na aparat za kiseonik, to dr Aleksandra nije spriečilo da svaki dan dolazi u bolnicu kako bi pregledao pacijente.
Lekari se bore za život dr Babića koji je lečio pacijente dok je i sam bio na kiseoniku, priključen na respirator

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Doktor Aleksandar Babić biće sahranjen sutra u selu Plana

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2023, 12:20

TREBINJE - Doktor Aleksandar Aco Babić koji je važio za jednog od najpožrtvovanijih ljekara porodične medicine u Trebinju, izgubio je bitku za život u četrdeset sedmoj godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.