Izvor: Luftika.rs, 15.Sep.2022, 18:08

Preminuo glumac Radko Polič

Pozorišni i filmski glumac Radko Polič – Rac preminuo je, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Slovenije.
Radko Polič je rođen za vreme Drugog svetskog rata u Črnomlju. Diplomirao je na katedri drama i umetnički govor na AGRFT-u 1965. godine.
Bio je glumac koji je stvorio više od stotinu pozorišnih, preko pedeset filmskih i desetine radijskih uloga.
Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag u pozorištu u Sloveniji. Spisak njegovih uloga, po kojima će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u sećanju publike i slušalaca, zaista je dugačak i neprocenjiv.
Rac je bio i jedan od najcenjenijih filmskih glumaca kako u Sloveniji, tako i zemljama bivše Jugoslavije.
Čovek je najveće govno, kič i greška prirode!

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 15.Sep.2022

Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag u pozorištu u Sloveniji. Spisak njegovih uloga, po kojima će ostati u sećanju publike i slušalaca, zaista je dugačak, a mnogi ga pamte i po ulozi Kapetana Ditriha u filmu "Balkan ekspres"...Pozorišni i filmski glumac Radko Polič - Rac preminuo je, saopštilo...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.