Preminuo Karl Lagerfeld, poslednji među velikima

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Karl Lagerfeld, poslednji među "velikima"

Karl Lagerfeld preminuo je u 85. godini, nakon nekoliko nedelja bolesti.

Čuveni modni kreator, poslednji među velikanima, iz vremena dok je moda još bila umetnost, umro je u utorak, 19. februara u Francuskoj.

Lagerfeld je bio bolestan proteklih nekoliko nedelja, prenose francuski mediji, i prvi put otkako radi za "Šanel" propustio je dve revije visoke mode ove kuće, održane u Parizu 22. januara, ali je tada izdato saopštenje da je samo "umoran".

Karl >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Lagerfeld bio je na čelu "Šanela" više od tri decenije, i na radost zaljubljenika u modu stvarao je osam kolekcija godišnje.



Izvor: YouTube/Karl Lagerfeld

Bio je poznat po autfitu od kojeg nije odustajao ni pod kakvim uslovima: crno odelo, naočare za sunce, seda kosa vezana u niski konjski rep i obavezne rukavice bez prstiju...



Izvor: Karl Lagerfeld

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.