Izvor: B92, 02.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Iv Sen Loran

Beograd -- Iv Sen Loran, poznati modni kreator i jedna od najistaknutijih ličnosti sveta mode, posle duže bolesti preminuo je u nedelju u Parizu.

Bio je legendarni dizajner koji je uveo nova modna pravila. Ženu je obukao u elegantna odela, dajući definiciju kako moderna žena treba da bude odevena. Ikonu modne scene 20. veka smatrali su poslednjom generacijom, sa Kristijanom Diorom i Koko Šanel, koji su od Pariza napravili modnu prestonicu čitavog sveta.

Od smokinga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko neutralnih pantalona, providnih bluza, safari jakni do glamuroznih haljina, kreacije Iva Sen Lorana ostale su sinonim stila decenijama kasnije.

Više o pokojnom modnom kreatoru možete čitati na stranicama rubrike Život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.