Preminula Karla Fendi

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Karla Fendi

Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsednica "Fendi Grupe", preminula je u 80. godini života, javili su italijanski mediji.

Karla Fendi koja je zajedno sa četiri sestre uspela da prodavnicu kožnih i krznenih stvari u Rimu, pretvori u svetsku modnu kuću, preminula je u ponedeljak.

Agencija Ansa navodi da je Karla bila počasni predsednik "Fendi grupe" i da je već neko vreme bila bolesna.

Karla i njene sestre Paola, Ana, Franka i Alda suu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << početku pravile samo kožnu galanteriju, ako i bunde, ali su 1965. godine angažovale Karla Lagerfelda, u to vreme mladog nemačkog dizajnera koji im je kreirao žensku liniju garderobe.

Inače, Ana Fendi bila je gost manifestacije Serbia Fashion Week, koja je u Novom Sadu održana od 7. do 12. novembra.

Više o tome:

Ana Fendi u Novom Sadu: Oduševljena sam...

-----------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Preminula italijanska modna kreatorka Karla Fendi (FOTO)

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2017

Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsednica Fendi Grupe poznate po bundama i tašnama vrhunskog dizajna, preminula je u 80. godini života, javili su danas italijanski mediji...Karla Fendi koja je zajedno sa četiri sestre uspela da prodavnicu kožnih i krznenih stvari u Rimu, pretvori...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.