Predstava koju niko nije video na turneji po Republici Srpskoj

Izvor: Story, 08.Dec.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava koju niko nije video na turneji po Republici Srpskoj

Pozorište PATOS je uspešno privelo kraju svoju trodnevnu turneju po Republici Srpskoj sa predstavom Inner Lights (Unutrašnja svetla) posetivši Derventu, Laktaše i Banjaluku.

Svoju nesvakidašnju predstavu, koju publika doživljava uz pomoć svih čula, sem čula vida, PATOS je između 4.12. i 6.12. izveo 5 puta povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Reditelj Vladislav Nešić i glumci PATOS-a su Unutrašanja svetla >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << , uz podršku kamernog hora Rok Simfonija iz Banjaluke, izveli u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Budućnost (Derventa), Muzeju Republike Srpske (Banjaluka), Narodnoj biblioteci Veselin Masleša (Laktaši) i u Domu omladine (Banjaluka).

Predstava je izvedena uz podršku Јavne ustanove Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, u saradnji sa Pozorištem mladih Dis Banjaluka i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka, a Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je obezbedilo putne troškove smederevskog pozorišta.

Ovu predstavu, koju je PATOS premijerno izveo prošle sezone (nastala uz podršku Saveza slepih i slabovidih Smederevo, Centra za kulturu Smederevo i crkvenog hora Sloga), smederevska publika će ponovo moći da doživi u toku sledeće godina na različitim zanimljivim lokacijama.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.