Izvor: Luftika.rs, 18.Jul.2023, 23:01

Pravo ime naše poznate pevačice je Funtinjora Funta Lunga: „Niko me više ne zove tako“

Neke javne ličnosti, svoja imena su prilagodila sceni, ili su dobili nadimke.
Pevačica Izvorinka Milošević, cenjena je zbog svog specifičnog vokala, i mesta iz kojeg potiče.
Naime, ona je iz Neresnice, naselju blizu Kučeva u Istočnoj Srbiji, gde važi verovanje o vlaškoj magiji.
Zbog toga izvodi i pesme tog karaktera, a jednom prilikom, Miloševićeva je govorila više o svom poreklu.
Nakon Drugog svetskog rata, Izvorinkin deda je promenio svoje prezime u Milošević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Tako se pevačicin otac zvao Viktor Lunga, a ona je po polasku u školu promenila svoje ime tačnije „prevela ga na srpski jezik“, i tako postala Izvorinka, a uzela je i prezime Milošević.
– Mene više niko ne zove pravim imenom. Naša familija je još od Drugog svetskog rata bila potpisana kao Milošević, tako da sam ja kroz školu uzela ime Izvorinka Milošević, moje pravo niko ne bi ni mogao da izgovori kako treba – Funtinjora Funta Lunga – objasnila je pevačica u jednoj emisiji, prenosili su domaći mediji.
Naša poznata pevačica za 6 meseci ostala bez cele porodice:“Nema ko da me dočeka u kući“

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"Niko ne bi ni mogao da ga izgovori": Pevačica otkrila zašto je donela odluku da PROMENI SVOJE IME i evo kako se zapravo zove

Izvor: Blic, 19.Jul.2023, 09:58

Pevačica narodne muzike Izvorinka Milošević dugo godina je bila poznata samo pod tim imenom, iako je njeno pravo ime Funtinjora Funta Lunga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.