Prava letnja: Hladna paradajz čorba

Izvor: Mondo, 19.Jun.2019, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prava letnja: Hladna paradajz čorba

Jede se hladna, pa će vas odlično rashladiti tokom vrelih letnjih dana...

Ne morate da odustanete od jedenja supa i čorbi tokom leta – ako vam se ne jedu one tople jer vam je ionako vruće, evo odličnog recepta za hladnu čorbu od paradajza.

Sastojci:

Pola kilograma paradajza

Čaša jogurta

Pola limuna

So i biber po ukusu

Kašičica peršuna

Priprema:

Paradajz prokuvajte u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vodi, zatim oljuštite, odstranite koštice i ispasirajte ga u blenderu sa jogurtom.

Kada se smesa sjedini, dodajte 250 mililitara hladne vode i isceđen sok od polovine limuna. Sve još malo izblendirajte, dodajte so, biber i peršun, pa ostavite u frižider da se hladi i poslužite hladno.

Imate li i vi neki dobar recept za hladne supe ili čorbe? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.