Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2024, 13:06

Pozvao banku i glumio njihovog direktora, pa od zaposlenih ‘izmuzao’ 180.000 €

Anonimni prevarant uspeo je da ubedi zaposlene u jednoj nemačkoj banci da mu prebace novac tako što ih je pozvao na telefon i predstavio se kao njihov direktor.
Muškarac je u petak (2. februar) dogovorio brze transfere od preko 180.000 evra na inostrane račune iz banke u Svandorf.
Banka mu je isplatila 180.000 evra pre nego što je njihov računovođa primetio neobična zaduženja i zaustavio dalji transfer novca. Odmah je pozvao banku, a kriminalistička policija Amberga preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je slučaj i sada istražuje prevaru.
Na upit minhenskog “Bayerischer Rundfunka”, banka je izjavila da se većina doznačenog iznosa može vratiti. Kažu da će im iznos biti nadoknađen u kratkom roku i uveravaju da im nije napravljena šteta.
Portparolka banke rekla je da se za telefonske naloge za plaćanje pozivalac mora autentifikovati “na temelju nekoliko strogih kriterijuma”. Oni su definisani na takav način da ih “samo vlasnik računa može ispravno reprodukovati u celosti”.
Međutim, kako je rekla, u ovom slučaju pozivalac je bio dobro informisan.
Kako bi dodatno povećala sigurnost u platnom prometu, banka kaže da će za nekoliko nedelja uvesti novu metodu telefonske autentifikacije preko aplikacije za mobilni telefon.
Izvor: Index
Uđe u restoran, najede se i lažira srčani udar, sada će “besplatan obrok” jesti u zatvoru

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.