Izvor: Luftika.rs, 03.Nov.2023, 19:05

Pozvala bivšeg svekra i svekrvu na ručak, servirala im gljive od kojih su oboje preminuli

Detektivi pretražuju kuću Erin Paterson, žene koja je uhapšena nakon što je kuvala obrok sa otrovnim pečurkama od kojeg su preminule tri osobe. Patersonova je uhapšena u svom domu u Leongati, u istočnoj Viktoriji, i trenutno je na ispitivanju u policijskoj stanici, piše Jutarnji.
Heder Vilkinson (66), njena sestra Gejl Paterson i njen suprug Don Paterson (oboje 70) umrli su u avgustu samo nekoliko dana nakon što su jeli biftek Velington sa pečurkama koje je kuvala pomenuta Erin >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Paterson.
Patersonovi su bili roditelji njenog bivšeg muža Simona. Suprug Heder Vilkinson, pastor baptističke crkve Ijan Vilkinson (68), jedini je preživeo, ali je u kritičnom stanju i proveo je skoro dva meseca u bolnici.
Specijalizovani policijski tim istražitelja trenutno pretražuje kuću Patersona u kojoj se 29. jula dogodio kobni porodični ručak.
Doveli su i specijalno obučene pse koji mogu da nanjuše USB-ove i SIM kartice.
Pse je dovela australijska federalna policija, koja tvrdi da mogu da pronađu memorijske uređaje kao što su USB diskovi, čvrsti diskovi, mobilni telefoni, SIM kartice i još mnogo toga.
Psi se smatraju najelitnijim od svih pasa tragača. Njihovi nosevi su toliko osetljivi da mogu pronaći male SIM ili memorijske kartice zakopane u zidovima ili čak skrivene u voću.
Psi su viđeni kako istražuju razna mesta u kući, a kauč koji se nalazi u zadnjem delu kuće je pažljivo pregledan.
Detektivi i psi tragači su takođe nekoliko puta detaljno pretražili automobil gospođe Paterson. Policija je zaplenila više predmeta, uključujući dehidrator za koji se veruje da je korišćen u pripremi ručka.
– Današnje hapšenje je samo sledeći korak u složenoj i temeljnoj istrazi detektiva Odeljenja za ubistva, koja tek treba da bude zaključena – rekao je inspektor Din Tomas.
– Kada se završi pretres prostorija, ženu će ispitati istražitelji Ubistava. Više informacija ćemo vam dati tokom dana – dodao je on.
A woman who allegedly cooked the suspected poisoned mushroom lunch that killed three people and left another in hospital fighting for life, has professed her innocence. The host, Erin Patterson did not fall ill after the meal and said she was devastated by the deaths. pic.twitter.com/F6d1ih74VO
— Anne Tootill (@toot5000) August 7, 2023

Gospođa Paterson je oštro negirala bilo kakvu krivicu i izjavila da je uzela poslednji preostali tanjir i da je pojela deo, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled.
Ona je tvrdila da je pečurke kupila u velikom lancu supermarketa, a sušene pečurke u azijskoj radnji u Melburnu.
Rasporedila je obroke na tanjire i ostavila gostima da biraju tanjir sa kojeg će jesti.
Ona je zabrinuta da će je bivši suprug okriviti za smrt roditelja i tražiti starateljstvo nad njihovo dvoje dece, prenosi Dejli mejl.
Paterson je uhapšen i istraga je u toku.
Baki koja je prodavala otrovne gljive određen pritvor od 30 dana, na saslušanje došla sa štapom

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.