Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2023, 14:33

Poznati svetski gastronomski portal objavio listu najboljih i najgorih srpskih jela, spisak pun iznenađenja

Srbija se ponosi svojim gostoprimstvom već vekovima, a naša domaća hrana deo je te bogate tradicije, kulture i istorije.
Na srpsku kuhinju uticale su mnoge različite kulture, kako iz Evrope, tako i iz različitih delova sveta. Pošto je Srbija na raskrsnici istoka i zapada, naći ćete tradicionalna jela koja su oblikovana i bliskoistočnim i evropskim uticajima.
Nemoguće je posetiti Srbiju i ne oduševiti se nekim od najukusnijih jela koja su gotovo svakodnevnica na našoj trpezi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ovo su prepoznali i ljudi sa sajta Tasteatlas i objavili su spisak od 10 najboljih srpskih jela i pića.
Lista najboljih srpskih jela i pića Komplet lepinja Ajvar Burek sa sirom Moravska salata Sarma Pasulj Viljamovka Leskovački roštilj Petrovački kulen Krofne Pored najukusnijih jela iz Srbije, ovaj portal objavio je i listu najgore ocenjenih srpskih jela:
Nasuvo ili rezanci sa makom Slatko Popara Riblja čorba Srpska salata Svadbarski kupus Proja ili projara Čvarci Podvarak Da li se slažete sa ovakvim odabirom?
Izvor: B92.net
Rekli biste hrana 21. veka, ali ove namirnice i poslastice redovne su na trpezama hiljadama godina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.