Povratak muške klasike u Milanu

Izvor: Politika, 20.Jan.2011, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak muške klasike u Milanu

Neutralne boje, militari stil i krzno obeležili su muške kolekcije za predstojeću jesen i zimu, predstavljene na upravo završenoj milanskoj nedelji mode. Opšti utisak je da se posle nekoliko sezona ležerne, sportske odeće, dizajneri vraćaju klasičnim krojevima, ali uz nove materijale koji su pojedinim kolekcijama dali futuristički izgled.

Krzno je na okovratnicima kaputa i mantila, posebno kod Gučija, za koga je kreirala Frida Đanini. Ona je obukla muškarce u malo šire pantalone >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i uske sakoe u pastelnim bojama i crnoj.

Nedelje muške mode nemaju takav publicitet kao one na kojima se predstavljaju kolekcije za žene. Ipak, u Milanu je bilo poznatih lica koja su mamila fotoreportere. Reviju dizajnerskog dvojca Diskverd pratili su francuski fudbaler David Trezege i njegova supruga Beatris, dok se gošća iz Kine, poznata dizajnerka nakita Bao Bao Van pojavila u društvu bivše japanske fudbalske zvezde Hidetošija Nakate.

Oni su iz prvog reda uživali u reviji koja je sa bogatom scenografijom i specijalnim efektima ličila na pozorišnu predstavu. Pistom su defilovali manekeni u džinsu, belim košuljama i jednostavnim kaputima. Karakteristični detalji su tregeri i šeširi.

Militar stil obeležio je kolekcije Marka Džejkobsa i kuće Aleksandar Mekvin, za koju posle smrti ovog britanskog dizajnera kreira Sara Barton.

Dvojac Dolče i Gabana razbio je crno-bele kombinacije crvenom u raznim nijansama: od brokata boje paradajza preko prugastih skarletnih sakoa do teksasa u kestenjastocrvenoj.

Vivijen Vestvud predlaže za jači pol karirane dezene, krojeve iz pedesetih i dezeniranu trikotažu. Međutim, posle revije se najviše pričalo o ružu boje vina na usnama manekena.

Misonijeva prepoznatljiva trikotaža nema mnogo boja, ali je kao uvek slojevita i ukomponovana sa neobičnim šeširima.

Sada se kolekcije sele u drugu modnu prestonicu, Pariz. Tu se najviše očekuje od revije Tjerija Miglera, za koju je Lejdi Gaga napisala specijalnu numeru.

J. Kavaja

objavljeno: 20.01.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.