Izvor: Luftika.rs, 12.Feb.2024, 17:09

Potresan govor Ace Stojanovića na sahrani Dejana Milojevića: “Čitav svet zbog tebe zna najpoznatiju reč u srpskom jeziku”

Plače Srbija, plače SAD, niko i dalje ne veruje da je otišao veliki Dejan Milojević. Jedan od najpotresnijih govora je održao poznati voditelj Aleksandar Stojanović, deo tog govora je bio na engleskom zbog Golden Stejta.
Zadrhtao mu je glas više puta, bilo je i suza, a malo je onih koji su uspeli da se ne zaplaču u tom momentu.
Prošlo je tri i po nedelje od kada je Milojević preminuo pre nego što je došao trenutak za sahranu, ali tuga ni u jednom trenutku nije bolela manje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Naprotiv.
Sahrani su prisustvovali mnogi košarkaški velikani koji su pustili suzu zbog govora.
„Kada razmišljamo šta sve nismo rekli, prebiremo po sebi šta treba da kažemo i kako da osećamo, a Deki je otišao. Gubimo te 25 dana, osećam se krivim, tužnim, možda zato što ti nisam rekao, kao u toj poruci koja ti nije stigla, istoj koju si slali drugovi.
Gledao sam ljude, gledam ih sada, od klupe u školi, do klupe na terunu i vidim da si skupljao ljudska bića, Znaš zašto je drugačije, sutra će se pričati koliko je ljudi.
Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni.
E, takav si bio. Da pokažemo da smo dostojni porodice, pre svega“, počeo je Stojanović.
Zatim je nastavio.
„Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost.
Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali živi u starom kraju. Da nema hajlajtsa jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim.
To je redak dar, do sada su u NBA ligi samo četiri himne svirane. Svirane zbog država i nacija, samo dve nacionalne, jedna je svirana zbog čoveka, jedna zbog tebe.
Kako je Nikola rekao, svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i odmah si rasporedio anđele od gore i svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo.“
Onda je poručio.
„Ali od sutra Deki, sada čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama a ona je „volim te brate“. Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni. Na kraju…
Ali Deki, zamoliću te samo za još jednu stvar. Želim da nam dozvoliš da se samo još jednom u tuzi oprostimo od tebe na ovom mestu. Neka ti je večna slava i hvala“, rekao je Stojanović dok mu je glas pucao.
Priča iz kafane koja dokazuje svu veličinu Dejana Milojevića i jedna fotka za istoriju
Izvor: Nova.rs

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.