Potaž od brokolija

Izvor: Mondo, 07.Feb.2019, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potaž od brokolija

Ukusan, pun vitamina C i idealan za hladne dane!

Ako želite ukusnu i zdravu čorbicu za zimske dane, predlažemo vam ovaj potaž od brokolija. Kao što znate, brokoli je među vrstama povrća koje su najbogatije vitaminom C, važnim za imuni sistem i odbranu našeg organizma od hroničnih bolesti, visokog pritiska…

Sastojci:

Jedan veći brokoli

Glavica luka

Dva čena belog luka

Četiri krompira

Veza zeleni
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
So, biber

Kocka za supu od povrća

Maslinovo ulje

Priprema:

Brokoli razdvojite na cvetove, stabljiku po potrebi oljuštite i isecite na manje komade. Krompir oljuštite i isecite na kocke, kao i zelen. Kocku za supu rastvorite u 500 mililitara tople vode.

Crni i beli luk iseckajte sitno, i u većoj šerpi propržite na maslinovom ulju. Dodajte zelen i krompir i nalijte supom od kocke. Krčkajte dok povrće ne omekša, i pred kraj dodajte brokoli i kuvajte još 6-7 minuta. Sve usitnite u blenderu, ili štapnim mikserom, dok ne dobijete glatku čorbicu. Po potrebi, možete dodati još vode, začinite solju i biberom.

Mi vam predlažemo da ovaj potaž servirate uz seme golice ili krutone za malo hrskave teksture, a po želji, možete ukrasiti i kiselom pavlakom ili sa nekoliko kapi balzamiko sirćeta.

Kako vi najradije pripremate brokoli? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.