Pošto probanje venčanice?

Izvor: Mondo, 22.Mar.2013, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošto probanje venčanice?

Da, dobro ste pročitali. Dizajnerka Vera Vang naplaćuje probanje venčanice 350 evra.

Dizajnerka je na meti kritike jer u svojoj radnji u Šangaju naplaćuje probanje venčanice 350 evra.

Vera Vang već godinama važi za omiljenu dizajnerku venčanica za poznate. Njene modele "prošetale" su do oltara Maraja Keri, Viktorija Bekam i Kim Kardašijan, dok Verine obične haljine vole Kira Najtli, Mišel Vilijams, Rejčel Vajs i mnoge druge.

Vangova je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << otvorila radnju od 850 kvadrata u centru Šangaja, pa su kineske mlade pohitale da probaju njene prelepe haljine.

Međutim, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje - svaka mlada plaća "nepovratnu naknadu" za konsultaciju, odnosno probanje venčanice, u iznosu od 350 evra. Naknada se plaća za boravak u radnji u dužini od 90 minuta, bez obzira na to da li na kraju dođe do kupovine.

Ova neobična praksa možda ima korene i u rasizmu, piše kineska štampa, jer mlade u drugim zemljama ne moraju da plaćaju da bi ušle u radnju. Štaviše, kada dođu na besplatnu konsultaciju, dobijaju i besplatnu čašu šampanjca.

"Neshvatljivo je da bi Vangova, čiji su roditelji rođeni upravo u Šangaju, ovako ponizila kineske devojke koje žele da zablistaju tokom najvažnijeg dana u svom životu", piše kineska štampa.

PR služba kreatorke kratko je saopštila da je plaćanje ulaza u radnju "mera zaštite" protiv onih koji bi ušli samo da sve pipnu i vide, a ne bi ništa kupili.

Najjeftinija venčanica Vere Vang košta oko 3.000 dolara.

(MONDO, foto sajt Vere Vang)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.