Posni rižoto sa pečurkama

Izvor: Mondo, 24.Apr.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posni rižoto sa pečurkama

Spremite ukusan posni ručak za četrdesetak minuta.

Kada postite, ponekad vam prosto ponestane ideja šta biste mogli da jedete, a toliko je ukusnih posnih jela. Evo šta možete da probate...

Sastojci:

Dve šoljice pirinča

Glavica crnog luka

600 grama pečuraka po izboru

Decilitar belog vina

Malo mlevenog đumbira

So i biber po ukusu

Suvi začin

Malo ulja

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Pirinač uobičajeno skuvajte - da bude mekan, ali da se ne raskuva. Kada je gotov, iscedite i properite ga hladnom vodom.

Sitno iseckajte luk pa ga propržite kratko na ulju, a zatim dodajte pečurke iseckane na listiće i pržite još nekoliko minuta.

Dodajte pirinač, vino, šoljicu vode, malo soli, bibera i suvi začin, kao i malo mlevenog đumbira. Dinstajte dok tečnost ne ispari, a rižoto ne postane kremast.

Jelo poslužite toplo i preporučuje se da ga jedete uz neku svežu salatu.

Kako vi volite da spremate pečurke? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.