Posni kolač sa kruškama

Izvor: Mondo, 17.Avg.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posni kolač sa kruškama

Ovaj ukusni voćni kolač možete praviti i u danima posta.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan posni kolač sa kruškama.

Sastojci:

Dve veće kruške, oprane i isečene na kriške

300 grama suvog grožđa

480 mililitara soka od jabuke

200 grama šećera

80 grama margarina

Dve kašičice soli

Kašičica cimeta

360 grama brašna

Dve kašičice sode bikarbone
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
100 grama iseckanih badema

Priprema:

U veću šerpu stavite kruške, suvo grožđe, sok od jabuke, šećer, margarin, so i cimet i kuvajte dok ne proključaju. Smanjite temperaturu, pa ostavite nepoklopljeno, da ključa još oko pet minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i deo badema, pa sipajte u smesu sa kruškama, i mešajte varjačom dok se lepo ne sjedini. Zatim sipajte u pleh, pa pospite ostacima seckanih badema.

Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

Ostavite da se malo ohladi, secite na kriške i služite.

Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.