Izvor: Mondo, 17.Avg.2019, 02:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Posni kolač sa kruškama
Ovaj ukusni voćni kolač možete praviti i u danima posta.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan posni kolač sa kruškama.
Sastojci:
Dve veće kruške, oprane i isečene na kriške
300 grama suvog grožđa
480 mililitara soka od jabuke
200 grama šećera
80 grama margarina
Dve kašičice soli
Kašičica cimeta
360 grama brašna
Dve kašičice sode bikarbone
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
100 grama iseckanih badema
Priprema:
U veću šerpu stavite kruške, suvo grožđe, sok od jabuke, šećer, margarin, so i cimet i kuvajte dok ne proključaju. Smanjite temperaturu, pa ostavite nepoklopljeno, da ključa još oko pet minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
U većoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i deo badema, pa sipajte u smesu sa kruškama, i mešajte varjačom dok se lepo ne sjedini. Zatim sipajte u pleh, pa pospite ostacima seckanih badema.
Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.
Ostavite da se malo ohladi, secite na kriške i služite.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?