Posni čokoladni kolač

Izvor: Mondo, 12.Mar.2019, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posni čokoladni kolač

Ukusan i pogodan čak i za početnike u kuhinji!

Predstavljamo vam recept za posni čokoladni kolač, koji možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i ulje za pripremu hrane.

Sastojci:

500 grama brašna

Dve kašičice sode bikarbone

Šest kašika kakao praha

Kašičica soli

250 grama šećera

Tri kašičice sirćeta

180 mililitara biljnog ulja

400 mililitara hladne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vode

Dve kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh srednje veličine obložite papirom za pečenje.

Prosejte brašno, kakao, sodu i so u većoj posudi i dobro izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte šećer, sirće, vanilu, ulje i postepeno dodajte 400 mililitara vode. Toj mešavini dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.

Dobijeno testo sipajte u obloženi pleh, poravnajte po potrebi i pecite oko 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.

Ovaj kolač servira se posut prah šećerom, ali imate brojne mogućnosti da ga prilagodite svom ukusu - kolaču možete dodati višnje, suvo voće ili orašaste plodove, ili ako želite premažite ga sa malo džema pre služenja.

Kako vi pripremate posne kolače? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.