Izvor: Mondo, 12.Mar.2019, 03:07 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Posni čokoladni kolač
Ukusan i pogodan čak i za početnike u kuhinji!
Predstavljamo vam recept za posni čokoladni kolač, koji možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i ulje za pripremu hrane.
Sastojci:
500 grama brašna
Dve kašičice sode bikarbone
Šest kašika kakao praha
Kašičica soli
250 grama šećera
Tri kašičice sirćeta
180 mililitara biljnog ulja
400 mililitara hladne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vode
Dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh srednje veličine obložite papirom za pečenje.
Prosejte brašno, kakao, sodu i so u većoj posudi i dobro izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte šećer, sirće, vanilu, ulje i postepeno dodajte 400 mililitara vode. Toj mešavini dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.
Dobijeno testo sipajte u obloženi pleh, poravnajte po potrebi i pecite oko 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.
Ovaj kolač servira se posut prah šećerom, ali imate brojne mogućnosti da ga prilagodite svom ukusu - kolaču možete dodati višnje, suvo voće ili orašaste plodove, ili ako želite premažite ga sa malo džema pre služenja.
Kako vi pripremate posne kolače? Recite nam u komentarima!