Posne pljeskavice od tunjevine

Izvor: Mondo, 16.Mar.2019, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posne pljeskavice od tunjevine

Tunjevinu iz konzerve iskoristite za ovaj jednostavni, ukusni recept u danima posta.

Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

Dve konzerve tunjevine u salamuri

Dve kašike senfa

Četiri krompira

Dva mlada luka

Pola limuna

Sveži peršun

So, biber >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. Tunjevinu dobro ocedite, mladi luk isecite na tanke kolutiće.

Obareni krompir izgnječite, tako da dobijete pire u kojem se još uvek razaznaju komadići krompira, ne mora biti potpuno gladak. Umešajte tunjevinu, senf, luk, kašiku soka limuna i narendanu koricu. Začinite smesu solju i biberom, formirajte lopte željene veličine, i spljoštite ih tako da dobijete bucmaste pljeskavice.

Propržite ih na maslinovom ulju, a pošto su svi sastojci kuvani, potrebno je samo da dobiju zlatnu boju sa obe strane. Pažljivo ih prevrćite u tiganju, pošto je u pitanju posna smesa bez jaja i neće biti čvrsta kao inače. Servirajte uz svežu salatu.

Kako vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.