Posne pljeskavice od pečuraka i pasulja

Izvor: Mondo, 20.Apr.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posne pljeskavice od pečuraka i pasulja

Evo ideje za ukusan ručak u vreme posta.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.

Sastojci:

Kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Jedna manja glavica luka, sitno iseckana

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Tri mlada luka, sitno iseckana

½ kašičice kima

100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

450 grama belog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pasulja iz konzerve

Peršun, sitno naseckan

So i biber po ukusu

Dve kašike ulja

Priprema:

Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).

U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.

Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.

Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.

Imate li vi neki dobar recept za posne burgere?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.