Posna testenina sa prazilukom

Izvor: Mondo, 09.Apr.2019, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posna testenina sa prazilukom

Sos će biti spreman dok se testenina skuva, a ukus i miris su božanstveni!

Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta na ulju - ukus će vas oduševiti, a pošto sadrži i masti biljnog porekla, prilično je zasitna.

Sastojci:

400 grama testenine bez jaja

Dva praziluka

Dva čena belog luka

Biljna pavlaka za kuvanje

Kačkavalj biljnog porekla

Bosiljak

Maslinovo ulje

So, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biber

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani praziluk i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.

Kada praziluk lepo omekša, zalijte ga biljnom pavlakom za kuvanje, i dodajte bosiljak. Krčkajte dok se ne zgusne, začinite solju i biberom. Kada je testenina kuvana, pomešajte je sa sosom, narendajte odozgo biljni kačkavalj i još jednom pobiberite, biber i praziluk se odlično slažu. Servirajte toplo.

Na koji način vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.