Posna gaspaćo čorba

Izvor: Mondo, 23.Mar.2019, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posna gaspaćo čorba

Evo sjajnog recepta za posnu čorbu koja se čak i ne kuva!

Gaspaćo čorba se priprema prilično jednostavno, a jede se hladna.

Sastojci:

Četiri paradajza srednje veličine

Tri parčeta hleba (dva umočena u vodu)

Jedan krastavac srednje veličine

Pola crvene paprike

Četvrtina crvenog luka

Dve kašičice bosiljka

Dva čena belog luka

Sok isceđenog jednog limuna
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Čaša vode

Dve kašike vinskog sirćeta

Malo soli

Malo bibera

Dve kašike maslinovog ulja

Priprema:

Najpre oljuštite paradajz – ukoliko se teško ljušti, stavite ga u ključalu vodu na pola minuta, a odmah zatim u hladnu, sačekajte da se ohladi i lako ćete ga oljuštiti. Iseckajte ga kockice.

U blender stavite paradajz, dva parčeta hleba koja ste nakvasili vodom, krastavac, papriku, crveni i beli luk, bosiljak, limunov sok, sirće, so i biber. Kada izblendirate, dodajte maslinovo ulje, a zatim sipajte vodu, dok čorba ne dobije željenu gustinu.

Čorbu prespite u posudu i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta ili preko noći.

Pre nego što je poslužite, parče hleba isecite na kockice i zapecite u rerni. Kada sipate čorbu u tanjir, odozgo pospite nekoliko kockica pečenog hleba, a po želji dodajte i još svežeg bosiljka.

Koja je vaša omiljena čorba? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.