Izvor: Mondo, 23.Mar.2019, 03:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Posna gaspaćo čorba
Evo sjajnog recepta za posnu čorbu koja se čak i ne kuva!
Gaspaćo čorba se priprema prilično jednostavno, a jede se hladna.
Sastojci:
Četiri paradajza srednje veličine
Tri parčeta hleba (dva umočena u vodu)
Jedan krastavac srednje veličine
Pola crvene paprike
Četvrtina crvenog luka
Dve kašičice bosiljka
Dva čena belog luka
Sok isceđenog jednog limuna
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Čaša vode
Dve kašike vinskog sirćeta
Malo soli
Malo bibera
Dve kašike maslinovog ulja
Priprema:
Najpre oljuštite paradajz – ukoliko se teško ljušti, stavite ga u ključalu vodu na pola minuta, a odmah zatim u hladnu, sačekajte da se ohladi i lako ćete ga oljuštiti. Iseckajte ga kockice.
U blender stavite paradajz, dva parčeta hleba koja ste nakvasili vodom, krastavac, papriku, crveni i beli luk, bosiljak, limunov sok, sirće, so i biber. Kada izblendirate, dodajte maslinovo ulje, a zatim sipajte vodu, dok čorba ne dobije željenu gustinu.
Čorbu prespite u posudu i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta ili preko noći.
Pre nego što je poslužite, parče hleba isecite na kockice i zapecite u rerni. Kada sipate čorbu u tanjir, odozgo pospite nekoliko kockica pečenog hleba, a po želji dodajte i još svežeg bosiljka.
Koja je vaša omiljena čorba? Pišite nam u komentarima!