Poslanik stranke Zajedno objavio snimak: „Šapić pretio vlasnici restorana koji je izgoreo, pa srušen“

Izvor: Luftika.rs, 30.Jun.2023, 14:05

Poslanik stranke Zajedno objavio snimak: „Šapić pretio vlasnici restorana koji je izgoreo, pa srušen“

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić objavio je danas snimak na kojem se čuju pretnje upućene LJ. Đ, vlasnici restorana „Košnica“ na Novom Beogradu.
Pretnje je najverovatnije uputio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, poručuje „Zajedno“.
Miketić je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada Beograda novinarima pustio snimak na kojem se čuje glas koji jako podseća na glas gradonačelnika Šapića i koji izgovara: „Ti si ugrožena. I deca…. Sama >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << si to tražila“.
Miketić je rekao da je juče uputio zvaničan dopis ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću u kojem od njega zahteva da potvrdi ili demantuje istinitost ovih saznanja.
On je takođe rekao da i gradonačelniku Šapiću postavlja dva jednostavna pitanja.
– Da li se njegov glas čuje na snimku i da li poznaje izvesnu Lj. Đ. vlasnicu restorana ‘Košnica’ na Novom Beogradu? – rekao je Miketić.
On je dodao da je prema saznanjima kojima raspolaže, gradonačelnik Šapić lično uputio ovaj poziv Lj. Đ, ali ne sa svog, već sa drugog broja, odnosno kartice koja je kupljena na trafici na Bežanijskoj kosi u blizini njegove kuće.
Foto: Printscreen – Takođe, prema mojim saznanjima, gradonačelniok Šapić i osoba Lj. Đ. se poznaju, a ono što dodatno baca senku na gradonačelnikov motiv za ovakav poziv je činjenica da je Lj. Đ. vlasnica restorana koji je prvo izgoreo pod sumnjivim okolnostima u decembru 2021. godine, a potom, kada je objekat obnovljen, na dan pred otvaranje u decembru 2022. godine, on je srušen po nalogu građevinske inspekcije uz intervenciju policije, ali noću i bez prethodne najave – istakao je Miketić.
Poslanik stranke Zajedno naglasio je da su se pretnje koje se čuju na audio snimku desile otprilike u isto vreme kada i rušenje restorana u vreme kada je Šapić bio predsednik Opštine Novi Beograd.
– O celom događaju postoji i zapisnik policije koja je evidentirala prijavljene pretnje. Predmet je u policiji od decembra prošle godine zbog čega sam ministra policije i pitao šta se sa njim dešava – naglasio je Miketić.
On je dodao da javnost to mora da zna.
– Mora da se vidi da li će gradonačelnik i u ovom slučaju biti nedodirljiv za istražne organe kao u slučaju divlje gradnje svoje kuće na Bežanijskoj kosi, neprijavljivanja vile u Trstu, nameštanja tendera, podele sumnjivih vaučera i tako dalje -rekao je Miketić.
On je ponovio da je audio snimak duboko uznemiravajuć i da ne želi unapred da optužuje gradonačelnika Šapića, ali traži pokretanje istrage.
Poslanik Zajedno je zatražio od Šapića da se, ukoliko na snimku nije njegov glas, odmah oglasi i demantuje ceo slučaj.
– Ali, ukoliko je na snimku njegov glas, onda tražimo da hitno podnese ostavku. Posle svega što nam se desilo u poslednja dva meseca, sada isplivava i audio snimak na kojem se čuje kako, najverovatnije Šapić, preti, ni manje ni više, nego nečijoj deci. To je stvar koja treba sve da nas zabrine i natera na hitnu reakciju – zaključio je Miketić.
Šapić: „Srbija nije bogata, ali ima para da sahrani svoju decu„

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.