Ponovo operacije u Nišu

Izvor: Mondo, 20.Avg.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo operacije u Nišu

Operacije na otvorenom srcu na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu ponovo će početi da se obavljaju od ponedeljka 24. avgusta, rekao je danas za Tanjnug dr Zoran Radovanović direktor Kliničkog centra u tom gradu.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Radovanović je objasnio da je predhodnih nedelja došlo do zastoja u operisanju zato što je vekliki broj lekara iz Beograda bio na godišnjem odmoru, te nije bilo moguće obezbediti stručno vođstvo i monitoring u operisanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
On je rekao da niška kardiohirurgija zavisi od Beograda jer još nema obučene specijaliste koji bi mogli da rade samostaslno.

"Od Ministarstva zdravlja smo juče dobili dozvolu da od narednog meseca preuzmemo jednog kardiohirurga iz Beograda koji će u Nišu raditi u narednih godinu dana, svakodnevno. Tako ćemo neprekidno moći da obavljamo operacije tokom cele nedelje, a ne samo vikendom kao do sada" rekao je Radovanović.

Osim toga Radovanović je sa ministarstvom zdravlja potpisao ugovor o finansiranju rada nastavnika koji će dolaziti u Niš i edukovati niške lekare koji bi trebalo da se što pre osamostale.

Radovanović je ovom prilikom rekao i to da od septembra počinje edukacija svih anesteziologa za rad operacija sa epiduralnom anesteziom

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.