Izvor: Danas, 20.Maj.2023, 16:08

INTERVJU Zdravko Ponoš: Mirnoća protesta zavisi od režima koji jedini ima kapacitet da ih kontaminira nasilnim incidentima

"Protest ovog petka svakako je najmasovniji u Srbiji od 5. oktobra, ali verovatno i jedan od najmirnijih masovnih protesta ikad igde u svetu. Svi koji smo bili deo tog veličanstvenog protesta imamo razlog da budemo ponosni. Ali i zabrinuti. I masovnost i mirnoća narednih protesta imaju svoje limite. Njihova masovnost zavisiće od poteza onih koji su uzeli odgovornost da vode proteste, a mirnoća protesta zavisi od režima koji jedini ima kapacitet da ih kontaminira nasilnim incidentima", kaže u razgovoru za Danas Zdravko Ponoš, lider pokreta SRCE.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ponoš: Režim jedini može da kontaminira proteste nasilnim incidentima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2023

Lider Pokreta SRCE Zdravko Ponoš ocenio je da je jučerašnji protest bio svakako najmasovniji od 5. oktobra, "ali verovatno i jedan od najmirnijih masovnih protesta ikad igde u svetu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.