Pomoću balona objasnila porođaj (VIDEO)

Izvor: Mondo, 09.Nov.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoću balona objasnila porođaj (VIDEO)

Video koji je jedna žena napravila kod kuće, a u kojem je pomoću balona i loptice objasnila porođaj, postao je hit na Internetu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Liz Kalmers, vlasnica privatnog porodilišta u Sijetlu, snimila je video u kojem je pomoću balona i ping pong loptice demonstrirala kako izgleda porođaj. Taj snimak je postao hit na Facebooku, a mnogi kažu da upravo ovaj video najtačnije prikazuje porođaj.

Na početku snimka Liz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lopticu ubacuje u balon, a onda ga naduva. Pušta lopticu da padne na dole kako bi zapušila otvor, da vazduh ne izađe. Zatim pritiska balon, da bi nam pokazala kako izgledaju kontrakcije i čemu služe.

"Ako pritiskate balon sa strane, ništa se ne dešava na otvoru balona, ne otvara se. Prave kontrakcije se dešavaju na vrhu materice, mišićna vlakna postaju kraća i deblja, pritiskaju vrh", objasnila je ona.

Zatim Liz pritiska balon na vrhu da bi demonstrirala kako se otvor balona, odnosno grlić materice širi jer je to upravo ono što se dešava na početku porođaja.

Pokazujući kako se otvara balon, ona uspeva da istisne lopticu i time završava "porođaj".

Ovaj video je na Facebook-u pregledan više od 2,5 miliona puta, a podeljen je nekoliko stotina hiljada puta.

"Snimak je postigao mnogo više nego što sam očekivala", rekla je Liz.

Pogledajte:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.