Izvor: RTS, 04.Dec.2022, 10:30

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja, fokus na vožnju pod dejstvom alkohola i droge

Od 5. do 11. decembra saobraćajna policija sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Akcija pojačane kontrole saobraćaja se od 5. do 11. decembra istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštio je MUP.

Kako se navodi, saobraćajna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija u Srbiji će, tokom akcije, svakog dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu
Od početka 2022. godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.
U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OD SUTRA NOVA AKCIJA MUP-A: Narednih sedam dana obratite pažnju na dve stvari, velika kontrola saobraćaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima..Saobraćajni policajci od 5. do 11. decembra ove godine, sprovodiće međunarodnu akciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Od sutra pojačane kontrole vozača zbog alkohola i narkotika

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Dec.2022

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od sutra do 11. decembra, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Tokom...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Pojačana kontrola saobraćaja

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2022, 10:02

BEOGRAD..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas, 5. do 11. decembra ove godine, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci...Tokom...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.