Poklonite sebi ženski vikend

Izvor: Mondo, 12.Jun.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklonite sebi "ženski vikend"

Porodični odmor je divna stvar, ali ponekad bi trebalo da "zbrišete" negde sa drugaricama na dan-dva, zdravlja radi.

Oslobodite sebi jedan vikend, spakujte se i idite negde sa drugaricama. Ako vam šef gunđa, porodica "cvili", a kućni ljubimac vas prati tužnim pogledom, recite im da to radite zdravlja radi - govorićete istinu!

Psiholozi kažu da su povremeni "mini odmori" sa prijateljicama jako važni za zdravlje žena. Ako ovo uvedete kao "pravilo", možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se nadate da ćete živeti duže, imaćete manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, čak ćete bolje podnositi i bol, kažu naučnici.

Tokom jednog istraživanja iz 2016. godine, psiholozi su uspeli da "pogode" koliko je bogat društveni život ispitanika, na osnovu njihove tolerancije na bol. Osim toga, druženje čini i da se osećamo dobro, jer pojačava lučenje oksitocina, hormona ljubavi koji se stvara kad smo srećni.

Kad je nivo ovog hormona visok, imamo više poverenja u druge, velikodušniji smo i bolje raspoloženi.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Mičigenu pokazalo je da su kod ljudi u zrelim godinama prijateljstva važniji faktor nego odnosi s članovima porodice, kad je reč o opštem zdravstvenom stanju, prenosi portal Health.

Zato je pametno "uložiti" u prava prijateljstva, koja vas čine srećnijim.

Povremeni odlazak na put sa prijateljicama je dobar način da to učinite. Uradite nešto dobro za sebe ovog leta, izaberite vikend i otputujte negde na jedan dan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.