Pogubljen šizofreničar koji je pre 20 godina na smrt pretukao 6-godišnju devojčicu

Izvor: Luftika.rs, 02.Avg.2023, 17:05

Pogubljen šizofreničar koji je pre 20 godina na smrt pretukao 6-godišnju devojčicu

Smrtna kazna za zločin počinjen pre više od 20 godina.
Nakon odluke Vrhovnog suda SAD da odbije zahtev za blokadu izvršenja smrtne presude zbog mentalne bolesti osuđenika, izvršeno je pogubljenje čoveka koji je pre dve decenije oteo šestogodišnju devojčicu iz Misurija i pretukao je nasmrt u napuštenoj fabrici.
Osuđenik na smrt Džoni Džonson (45) primio je injekciju sa smrtonosnom dozom pentobarbitala u zatvoru u Bon Teru i proglašen je mrtvim u utorak, u 18.33 sata po lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vremenu, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.
Foto: Missouri Department of Corrections via AP, File Džonson je osuđen na najtežu kaznu zbog teškog zločina koji izvršio nad šestogodišnjom Kejsi Vilijamson u julu 2002. godine u Vali Parku, predgrađu Sent Luisa.
Džonson, koji je bolovao od šizofrenije, izrazio je kajanje u kratkoj, rukom pisanoj izjavi koju je nekoliko sati pre pogubljenja objavilo Odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija.
Pogubljena vaspitačica u Kini: Sipala otrov u dečiju kašu zbog čega je jedno dete preminulo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.