Počnite već danas: Ova 3 sjajna načina će vam pomoći da sprečite i ublažite strije

Izvor: Story, 11.Mar.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počnite već danas: Ova 3 sjajna načina će vam pomoći da sprečite i ublažite strije

S obzirom na to da je reč o ožiljcima, strije je veoma teško ukloniti, ali je moguće ublažiti ih i sprečiti njihov nastanak.

Foto: Profimedia

Strije su oštećenja, odnosno naprsline na koži koje nastaju prilikom naglog i brzog rastezanja tkiva. U tim trenucima koža nije dovoljno elastična što uzrokuje pojavu manjih i većih linija, odnosno jedne vrste ožiljaka. Ali njihov nastanak se može sprečiti ili barem ublažiti, piše Cosmopolitan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<
3 vrste povrća - vaši saveznici u borbi protiv celulita

Koža ima određenu elastičnost, baš poput gume. Ali kada ona dosegne svoj maksimum dolazi do pucanja tkiva što se na telu manifestuje u obliku strija - omraženih linija na koži koje se najčešće pojavljuju na kukovima, butinama, stomaku i grudima, usled naglog dobijanja i gubljenja težine, naglog rasta i trudnoće.

Evo u čemu je tajna zategnute zadnjice Jelene Karleuše (VIDEO)

Krema protiv bora

Intenzivne kreme protiv bora sadrže vitamin E koji pomaže kod obnavljanja kože, a samim time deluje i na strije. Isto tako, ovaj tip krema sadrži sastojak koji podstiče proizvodnju kolagena, koji obnavlja kožu. Reč je o vitaminu A, odnosno retinolu, koji hrani kožu i pojačava njenu elastičnost.

Napravite prirodnu masku za lice koja uklanja bore, fleke i ožiljke od akni

Foto: Profimedia

Ishrana 

Pravilna i zdrava ishrana ima neverovatan uticaj na kožu. Ona povećava njenu elastičnost i sprečava nastajanje pukotina na koži, odnosno strija.

- Hrana bogata antioksidansima – spanać, šumsko voće poput borovnica, ribiza, jagoda, aronije, malina i kupina.

- Hrana bogata vitaminom E - orašasti plodovi, semenke suncokreta, jaja, maslinovo ulje i pšenične klice.

- Hrana bogata vitaminom A - šargarepa, zelje, kelj, džigerica, riba, bundeva, mleko i mlečni proizvodi, maslac i voće poput jabuke, breskve, kruške i kajsije.

Najbolji način za mršavljenje: Po savetu žene sa najvećim koeficijentom inteligencije    

Hidratacija kože

Da bi zadržala svoju elastičnost, odnosno sposobnost rastezanja kože treba imati hidrataciju iznutra i spolja. Unutrašnja hidratacija se odnosi na ispijanje dovoljne količine vode. S druge strane, kožu bi trebalo redovno tretirati hidratantnim kremama i losionima za telo, ali i uljima među kojima su najbolje bademovo i maslinovo. Na vlažnu kožu nakon tuširanja nanesite ulje i sačekajte da ga koža apsorbuje. Postupak ponavljajte nakon svakog tuširanja.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.