Počeo upis u E-Gimnaziju: Škola za koju se traži mesto više!

Izvor: Luftika.rs, 23.Jun.2023, 22:36

Počeo upis u E-Gimnaziju: Škola za koju se traži mesto više!

Tek što su naši mali maturanti obavili svoje završne ispite i time skinuli veliko breme sa svojih mladih pleća, pred njima je još jedan, možda i najvažniji zadatak, a to je upis u željenu srednju školu.
Kako do prave škole? Uslovi upisa, renome i akreditovanost škole, profesorski kadar, sticanje teorijskih i praktičnih znanja, mogućnost zapošljavanja, prohodnost na fakultete, tehnička opremljenost škole, saradnja sa roditeljima… sve su to važni momenti na koje bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da obratimo pažnju pri odabiru kvalitetne srednje škole.
Ali najvažnije je da da dete, uz podršku svojih roditelja, zaista upozna sebe, svoje talente i interesovanja, kako bi kreiralo svoju viziju budućnosti i na kraju ipak samostalno donelo odluku.
E-Gimnazija – tradicija kvaliteta duga 15 godina! Ako još uvek razmišljate i niste sigurni koju školu da odaberete, a želite vrhunsko obrazovanje za svoje dete, E-Gimnazija iz Novog  Sada, zasigurno predstavlja pravi izbor kada je sfera IT inovacija u pitanju.
Srednja škola “E-GIMNAZIJA”, u NOVOM SADU  je dobila dozvolu za rad 2008. godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Radi se o privatnoj gimnaziji OPŠTEG tipa (školovanje traje 4 godine) sa akcentom na:
INFORMACIONE TEHNOLOGIJE  i NASTAVU NA VISOKOM TEHNIČKOM NIVOU Nakon 15 godina od osnivanja, novosadska E-Gimnazija uveliko je postala prestižna obrazovna institucija, ne samo Srbiji, već i u regionu, te s pravom slovi za najpoželjniju gimnaziju u Novom Sadu!
A zašto je to tako, govori mnogo toga, pre svega inovativan pristup nastavi, vrhunska tehnička opremljenost škole, kao i atmosfera pravog porodičnog kolektiva koju pruža svojim zaposlenima.
Kako ističu, suština rada sa učenicima je negovanje kreativnosti učenika i podržavanje u njihovim  talentima.
Tu su i medalje, takmičenja, priznanja, ali i izdate knjige poezije, autorstva kratkih filmova, animacija, web sajtova, IT projekata, kulturnih događaja, koje je teško izbrojati. A o sportistima nemamo dovoljno prostora da pišemo!
Svaki učenik dobija laptop na poklon! Uveliko poznata kao pionir u uvođenju elektronskog školovanja, ova škola je još 2008. godine, dodala sebi prefiks „E“ kao elektronska. Umesto sveske, u učionicu je uveden laptop, koji dobija svaki učenik prilikom upisa u ovu školu. Svaki kabinet ima audio i video nadzor, a profesori laptopove za nastavu.
Škola je opremljena velikim LED ekranima. Sve ovo čini da multimedijalna i interaktivna nastava budu na visokom nivou.
Gimnazija koja ide ispred vremena E-gimnazija ima tehničku opremljenost ispred vremena i drugih srednjih škola u regionu. Uostalom, dovoljno je da zakoračite u E-Gimnaziju, i odmah ćete videti da niste u nekom klasičnom i staromodnom ambijentu. Školski enterijer  je bogat zanimljivim motivima iz obrazovanja, futuristike i informacione tematike.
Još 2018. godine ova škola je uvela izborni predmet IT Inovacije– sa elementima veštačke inteligencije. Nudeći svojim učenicima da uče o novim tehnologijama (veštačka inteligencija, robotika, biomedicina, računarske mreže), baš kao i njihovi vršnjaci na prestižnim školama u inostranstvu, E-Gimnazija je pravi dokaz kako kvalitetno obrazovanje i stvaranje traženih kadrova predstavljaju najbolje ulaganje u budućnost.
Gimnazija koja ide ispred vremena Vrhunsko obrazovanje dostupnije no ikad! Značajno je da navedemo i podatak pokrajinskog portala svih srednjih škola u Vojvodini, da sa više od 1.500 svršenih đaka, ova etablirana gimnazija, u odnosu na sve privatne školske ustanove, apsolutno prednjači i po broju redovnih učenika! Osim toga, korisno je znati i da je E-Gimnazija ujedno i jedna od najjeftinijih škola u čitavom južnobačkom okrugu.
Opšta E-Gimnazija E-Gimnazija je škola opšteg smera, a svi učenici nakon završenog školovanja mogu konkurisati za upis na bilo koji fakultet. U toku školovanja učenici koji imaju afiniteta mogu pohađati fakultativne predmete u oblasti programiranja, grafičkog dizajna, interneta i poslovne ekonomije. Za te predmete se izdaju stručni sertifikati, koji se mogu upisati u radnu knjižicu na kraju školovanja.
Škola ima stručne i učeničke razmene sa drugim srednjim školama širom Evrope  i učestvuje u obrazovnim projektima Evropske komisije. Školske ekskurzije su veoma zanimljive, destinacije su inspirativne, te se traži mesto više za putovanja.
Opšta E-gimnazija Sportska E-Gimnazija Meridijana Za sve mlade sportiste, kojima je teško da pomire sportske obaveze i učenje, a žele kvalitetno obrazovanje, E-Gimnazija je 2015. godine otvorila i Sportsku Gimnaziju Meridijana na Novom Naselju, ul. Stojana Novakovića 2,  na Novom naselju, gde se učenicima/sportistima izlazi u susret sa terminima treninga, obavezama i učenjem.
Pored savremenih učionica, Meridijana raspolaže sa 10 teniskih, 3 fudbalska terena, 10 svlačionica, 20 soba sa po dva ležaja za učenike koji nisu iz Novog Sada, trpezariju i mali bazen za učenike.
Iako je Meridijana koncipirana kao sportska akademija, nastavu, uz veliki broj predavanja iz oblasti sporta mogu pohađati i bilo koji učenici iz Novog Sada. Nastavu tamo trenutno pohađa jedno sportsko odeljenje.
Više informacija se može naći na ovom linku: www.sa-megim.org
Sportska E-gimnazija Požurite, upis u školsku 2023/2024. godinu traje do 14. jula! S obzirom da je upisna groznica uveliko u toku, broj mesta u E-Gimnaziji ograničen i da se traži mesto više, najbolje je da to učinite u naredne 3 nedelje.
Za sve zainteresovane učenike i roditelje, kao i one koji još nisu sigurni oko odabira škole, slobodno dođite i porazgovarajte sa pedagozima gimnazije, vrata škole su vam otvorena.
Donosimo vam još korisnih informacija u vezi sa aktuelnim upisom u E-Gimnaziju:
Upis učenika počinje u ponedeljak 26. juna i traje do petka, 14. Jula. Upis u školsku 2023/2024. godinu možete izvršiti ELEKTRONSKI ili LIČNO u prostorijama Opšte E-Gimnazije, Radnička 20, III sprat, svakim radnom danom od 8 do 18 h i subotom od 9 do 12 h, ili u Sportskoj E-Gimnaziji Meridijana, u Stojana Novakovića br. 2, svakim radnim danom od 9 do 16 h. Važno je da naglasimo da Sportska gimnazija upisuje samo jedno odeljenje. Ukoliko želite da se opredelite za ogranak na Novom naselju, bilo bi dobro da to učinite u naredne tri nedelje. Vrata Sportske E-Gimnazije Meridijana su otvorena svakog radnog dana od 9 do 16 h.
Sve o upisu u E-Gimnaziju Sve informacije možete pronaći i na web stranici škole UPIS 2023-2024.
Ovde imate više informacija o školovanju, troškovima i samoj školi:
Potrebna dokumenta za predupis i troškovi školovanja Formular za predupis (popuniti i poslati na email: info@e-gimnazija.org) ili popunite Google formular za predupis. E-Brošura o celokupnom radu naše škole Obavezni predmeti Izborno-fakultativni predmeti Pozovite telefone, dođite slobodno da se raspitate, škola je otvorena do 14. jula.
Opšta E-Gimnazija nalazi se u Radničkoj ulici br. 20, III sprat, telefon: 021 477 8220 Sportska škola Meridijana ameštena je u Ulici Stojana Novakovića br. 2, telefon: 065 822 2228. Da budete u toku sa aktuelnostima zapratite Facebook i Instagram stranice E-gimnazije. E-Gimnazija iz Novog Sada prestižnom međunarodnom saradnjom zadala “domaći zadatak“ školama

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.