Izvor: Luftika.rs, 12.Feb.2024, 17:05

Počelo suđenje novosadskom funkcioneru Srđanu Egiću, sumnjiči se za silovanje

Pred Višim sudom u Novom Sadu održano je pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Srđana Egića, koji se sumnjiči za silovanje.
Ročište je održano bez prisustva javnosti, a na glavnom pretresu, koji je zakazan za 23. april, biće odlučeno da li će pretres biti javan, saopštio je Viši sud.
Nekadašnji novosadski funkcioner sumnjiči se za silovanje koje se, prema optužbama, dogodilo 8. marta prošle godine, piše 021.
Devojka je dobila status posebno osetljivog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << svedoka i ona je tokom istrage ispitana u posebnoj prostoriji, “skrin sobi” Višeg suda u Novom Sadu.
Devojka je pobegla iz stana u kojem su bili, nakon čega je pozvala policiju.
Egić je ubrzo uhapšen i saslušan.
Mediji su u januaru pisali da je protiv Egića potvrđena optužnica.
On je negirao krivicu.
Kontakti za žrtve seksualnog nasilja Seksualno i svako drugo nasilje može se prijaviti bilo kojoj policijskoj stanici na broj 192.
Psihičku, pravnu i lekarsku pomoć žrtve mogu zatražiti i pozivima na:
– SOS linija za žrtve nasilja – 0800 222 003
– SOS telefona Autonomnog ženskog centra – 0800 100 007
– SOS telefon Centra za podršku ženama – Jedinstveni SOS telefon za Vojvodinu – 0800 101010
Ovako je Egić nekada moralisao: Mera civilizovanosti je naš odnos prema bespomoćnima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.