Planuli kao šibice: Kako izgleda kad se zapale električni autobusi VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2021, 14:15

Planuli kao šibice: Kako izgleda kad se zapale električni autobusi VIDEO

Dramatičan snimak dolazi nam iz Kine.

Do sada smo uglavnom viđali prizore zapaljenih električnih automobila, popute Tesle, kod kojih bi nakon sudara u nekim slučajevima dolazilo do požara na baterijama.

Video nadzorne kamere univerzitetskog kampusa u oblasti Guangsi Džuang prikazuje parkirane električne autobuse, da bi se u nekom trenutku pojavio gust dim iz jednog od vozila.

Ubrzo izbija buran požar i nastaje ogromna buktinja. I pre nego što se iko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao snaći i pozvati vatrogasce, plamen se preselio na susedno vozilo i tako redom dok nije zahvatio četiri autobusa.

Kako javljaju lokalni mediji, vatrogasci su na lice mesta stigli nakon 20 minuta i stavili požar pod kontrolu.

Na kraju je spašen tek jedan autobus koji vatra nije stigla ozbiljno da ugrozi. Na sreću, u autobusima nije bilo putnika ni vozača, pa se sve završilo na materijalnoj šteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.