Planer sreće koji može da vam promeni život

Izvor: Mondo, 27.Avg.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planer sreće koji može da vam promeni život

Ne treba vam ništa više osim sveske (bloka) i nekoliko bojica (flomastera).

Kupite svesku ili blok koji vam se dopada, nije važno šta će tačno biti na koricama, već da je reč o boji, dezenu, slici koja vama prija. To uopšte ne mora da bude "debela" sveska, dovoljno je da ima 12 listova.

Na svakom listu napišite po jedan mesec, od januara do decembra, kao i stavke poput: rođendani, ciljevi, važne napomene...

Izbor je vaš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Ako se, na primer, bavite nekim sportom, možda rekreativno, ili imate hobi, upisujte u planer koliko puta ste tokom svakog meseca odvojili vreme za to. Ili, možda, za druženje, putovanja, porodicu, voljenu osobu...

Tako ćete imati uvid u to da li sledećeg meseca, na primer, treba više da trenirate, a manje da izlazite ili radite.

Za svaki mesec nađite neku inspirativnu poruku koju ćete takođe ispisati na tom listu. To može biti rečenica iz knjige koju volite, stih neke pesme, citat iz filma. Može imati motivacionu funkciju, ali je sasvim dovoljno i ako je "samo" duhovito.

Možete da kupite i spajalice koje ćete koristiti da sačuvate "papire" koji su vam taj mesec učinili srećnijim: ulaznice za koncerte, bioskope, pozorišta, fotografije...

Možda će vam sve biti interesantnije ako planer napravite koristeći bojice, flomaster, stikere.

Važno je da ovaj planer ne pobrkate sa poslovnim - ovde se ne vodi evidencija obaveza i planova u vezi sa poslom ili učenjem, već samo sa onim što vam čini puno srce i dušu.

Ovaj planer možete da vodite i "onlajn" na svom kompjuteru ili telefonu.

Nije važna forma, već da usmerite svoje aktivnosti, da imate uvid u to na šta sve trošite svoje dane i mesece, da vidite šta vas čini srećnim i kako da to sebi priuštite što više.

Probajte, oni koji to odavno rade kažu da je super!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.